Cele mai scumpe restaurante din București

Cele mai scumpe restaurante din București

Dacă doriți să impresionați pe cineva cu adevărat, o masă la un restaurant de lux este întotdeauna o alegere inspirată. Bucureștiul găzduiește o varietate de restaurante exclusiviste, unde rafinamentul, eleganța și sofisticarea se întâlnesc pentru a crea experiențe culinare memorabile. În acest articol, vom explora cele mai scumpe restaurante din București, unde luxul și calitatea se îmbină într-o armonie perfectă.

1. Casa Capsa

Unul dintre cele mai vechi și renumite restaurante din București este Casa Capsa. Situată pe Calea Victoriei, acest local istoric emană un aer boem de odinioară și a fost mereu asociat cu rafinamentul și eleganța. Casa Capsa a fost înființată în 1874 și de atunci și-a câștigat reputația de a fi un loc de întâlnire al elitei bucureștene. Aici puteți savura preparate rafinate precum crema de ciuperci, friptura de caprioară sau muschiul Wellington, acompaniate de o selecție impresionantă de vinuri. Cu toate că prețurile sunt ridicate, o cină la Casa Capsa este cu siguranță o experiență de neuitat.

2. Lacrimi si Sfinti

Situat în apropiere de Hanul lui Manuc, Lacrimi si Sfinti este un restaurant care îmbină bucătăria tradițională românească cu elemente inventate și moderne. Meniul este variat și include preparate precum ciulama republicană, plastou port cetate și deserturi delicioase. Cu un decor simplu și autentic, acest restaurant oferă o ambianță primitoare și o experiență culinară deosebită.

3. Iconic Food Wine & Design

Iconic Food Wine & Design este un restaurant situat într-o vilă elegantă, la câteva minute de metroul de la Victoriei. Cu un design interior rafinat și atenție pentru cele mai mici detalii, acest loc oferă o experiență culinară deosebită. Meniul include preparate specifice Esthetic Food și vinuri de colecție. De la mobilierul stylish până la tablourile vintage și hainele sau pantofii pe care îi puteți cumpăra, totul în acest restaurant este conceput pentru a vă oferi o experiență memorabilă.

4. Restaurant Joseph

Situat într-o casă veche bucureșteană, Restaurant Joseph este un loc modernist care oferă preparate gourmet cu influențe internaționale. Meniul, conceput de proprietarul Joseph Hadad, include preparate inovatoare și delicioase, precum pateul de ficat de gâscă cu trufe marinate, coroana de miel și file de vită cu ficat de rață. Ambianța intimă și mâncarea excepțională fac din Restaurant Joseph o alegere excelentă pentru o cină romantică sau o întâlnire de afaceri.

5. Casa Doina

Casa Doina este un restaurant cu o istorie bogată, situat pe Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff. Aici puteți savura preparate tradiționale românești, dar și opțiuni din bucătăria internațională. Meniul este variat și include de la cozile de creveți cu parmezan la salaul casei și rulada de curcan cu măr copt și bezea. Cu un design autentic și servire ireproșabilă, Casa Doina vă oferă o experiență culinară de neuitat.

6. Zexe Zahana

Zexe Zahana este un restaurant cu specific românesc, situat pe Strada Icoanei. Aici veți găsi preparate tradiționale românești, precum pastrama de berbecuț și caracatița, dar și reinterpretări creative ale bucătăriei românești. Meniul este variat și include opțiuni pentru toate gusturile, de la cartofi gratinați la varză calită în untură de rață. Atmosfera primitoare și mâncarea delicioasă fac din Zexe Zahana un restaurant popular printre iubitorii de gastronomie românească.

7. Palatul Odeon

Situat într-o clădire monument arhitectural, Palatul Odeon oferă o experiență gastronomică deosebită într-un decor impresionant. Meniul include preparate tradiționale românești și influențe interbelice, toate pregătite cu mare atenție la detalii. Cu o istorie bogată și un design elegant, Palatul Odeon este un loc perfect pentru o cină specială sau un eveniment privat.

8. La Copac

La Copac este un restaurant boem-gastronomic situat în spatele librăriei Carturesti de la Romana. Atmosfera relaxată și meniul variat, care include preparate precum ciuperci cu sos de cascaval și pui cu potroace, fac din acest loc o alegere populară printre bucureșteni. Cu un decor simplu și autentic, La Copac vă oferă o experiență culinară autentică și primitoare.

9. Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este unul dintre cele mai vechi și renumite restaurante din București. Cu o istorie impresionantă, acest loc oferă preparate tradiționale românești și influențe internaționale. Hanul lui Manuc este cunoscut pentru preparatele sale delicioase precum oasele de măduvă și fuduliile, care sunt considerate delicatese ale bucătăriei românești. Cu un decor autentic și o atmosferă primitoare, Hanul lui Manuc este cu siguranță o alegere excelentă pentru o cină tradițională românească.

Concluzie

Bucureștiul găzduiește o varietate de restaurante exclusiviste, unde luxul și calitatea se îmbină pentru a crea experiențe culinare de neuitat. De la Casa Capsa, cu istoria și rafinamentul său boem, până la Hanul lui Manuc, cu preparatele tradiționale românești, există o opțiune pentru fiecare gust și preferință. Indiferent de alegerea făcută, o cină la unul dintre aceste restaurante va fi cu siguranță o experiență deosebită, care va rămâne în memoria dumneavoastră pentru mult timp.

Copyright © 2023 Weboratory Capital SRL. Blog din familia Publyo.